Camí de Darrera el Cementiri, Reus. Tarragona.
619 112 771

Tres tombs

Des de Reus, per tot Catalunya.

[DESCARREGAR CALENDARI 2020 3 TOMBS (EDICIÓ DE BUTXACA)]

[DESCARREGAR CALENDARI 2019 3 TOMBS DE CATALUNYA]

DOCUMENTS IMPORTANTS

Descarrega’t aquí els protocols de benestar animal i el reglament dels 3 tombs 2019.

[Protocol Benestar Animal 3 tombs 2019]

[Reglament Protocol 2019 FCTT]

El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l’interior de la població. Per això, aquest ritu s’anomena Tres Tombs o també “Passades”, “Beneïdes” i “Passant”.

Antigament es donava tres voltes al voltant d’un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Un cop el cristianisme té major presència, els tombs es fan al voltant de l’església de Sant Antoni o, si no n’hi ha, a la imatge del sant, des d’on es fa la benedicció dels animals. En molts indrets és costum portar mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts.

Desenes de cavalls i carruatges d’arreu de Catalunya, participen en els Tres Tombs de Reus.
Us deixem el link amb la notícia del nou projecte inclusiu que es va dur a terme per persones discapacitades en aquesta edició dels Tres Tombs.

Cada any se celebra a la ciutat de Reus la Festa dels Tres Tombs. Un certamen que organitza l’Associació dels Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona juntament amb l’Institut Municipal de Reus i Cultura.

Els Tres Tombs és una de les festivitats més antigues de Reus i ja compta amb més de 30 edicions celebrades. Aquest acte vinculat a la festa de Sant Antoni, acull un gran nombre de participació gràcies a la desfilada de carruatges, genets i cavalls. També s’organitza un esmorzar popular i la ballada de gegants.

L’objectiu d’aquest certamen és gaudir un any més, d’una festivitat que reuneix l’expectació de moltes famílies i la desfilada de carruatges guarnits com ho feien tradicionalment. Aquest acte festiu també compta amb la presència de la Guardia Urbana Muntada de Reus.

Més informació fent click aquí.

[Descarregue’t fent clic aquí el triptic 2019]

Més info al nostre Facebook.

Leave a comment